Vrijdag de 13 (17-03-2017)

Met nagekeken en gecorrigeerd textje! De zwevende kiezer heeft gewonnen deze week. Alt-J is namelijk behoorlijk van de zweverige. Dat Doors this is the End gitaartje en het onvoorstelbaar onvoorspelbare vervolg brengt mij via de achterdeur in de koffieshop.

Superorganism kent gaten in het hele nummer. Schijnt zo te horen. Die plakt vanzelf als je um een paar keer hebt gehoord. Typisch something for your mind.

Vaak onverkochte ouwe gribus in het lijstje. Nu trek ik daar deze Splinter uit. In Engeland en Amerika een hit, Nederland keek niet op of om maar het was de eerste singing op het Dark Horse label van Hari Georgeston, een 'vermoedelijke' schuilnaam van iemand uit The Selteab. Costafine town, na jaren nu digitaal verkrijgbaar.

Glad, fraai en iemand die veel in de Mars heeft van Bruno is Jose James. Hij heeft trouwens al 100 jaar langer een eigen reputatie maar juist deze Ladies man kruipt lekker aan tegen de helden waar de Marsman zijn inspiratie ook vandaan haalt.

En dikke complimenten aan het verslavende Pauw & Jinek in de afgelopen verkiezingstijd. Dat was lekker kijkvoer. Jinek acteerde lang de onkreukbare en correcte presentatrice in uiterst oncomfortabele kleding ;). Laatste tijd zit daar een pakket volledig mens van vlees, bloed, gevoelens, een mening, onvolkomenheden en scherpte. En die Pauw, altijd fan van geweest en gebleven hoe kwoad de meeste van jullie (soms) ook op hem waren. Geliefde NPO, niet te lang over vergaderen. Samenvoegen en altijd op Late Night zetten. De storthoop heeft gesproken!

01
3WW - alt -j
02
kids don't wanna come home - declan mckenna
03
cold little heart - michael kiwanuka
04
something for your m.i.n.d. - superorganism
05
hot pink california - gus
06
once was a man - money & the man
07
high on love - vintage future & mell
08
somebody better - black honey
09
costafine town - splinter
10
ladies man - jose james
11
same old blues - phantogram
12
glitter and gloss - skott
13
witness - benjamin booker & mavis staples
13
pauw & jinek
13
this ain't new york - mercy john
13
city lights - blanche
13
all night - chance the rapper
13
black magic - amazons
13
silent witness - story arcs
13
missing wires - soulwax